Utrustning

Läs här om allt som finns med som standard, och om hur du kan anpassa din MF efter smak och behov.

Relingslist och fotlist i teak – MF Comfort

Stävbeslag och stävskena – MF Comfort

Avbärarbeslag  och gummilist – MF Sport

IMG_2724

Roder med rorkult i teak samt rorkultsförlängare. Ruff och sargar vita. Grått däck med antihalkytor.  Innerskrov  vitt. Maststötta i aluminiumrör.

Inredningsdetaljer MF Comfort: Ergonomisk rorsmansbänk i teak, stuvar SB & BB ,  1 durklock i sittbrunn, 1 durklock under däck,  3 luckor i kojer. Antihalkytor på sittbrunnsdurken. Fast monterad länspump. Räddningsstege infälld i akterspegeln.

Däcksutrustning: Vantfästen i RF stål,  förtöjningsknapar för & akter, justerbart akterstag, fockskot med utväxling 1:2, skotskenor med travare & block för skotning av  fock, talja för storsegelskot med utväxling 1:4, skotskena med travare, block och justering tvärskepps for skotning av storsegel, spärrbara ledblock för fockskot, skotlås för fockskot, skotlås för storfall, fockfall och kicktalja.

Rigg

Rigg från Seldén Mast.  Mast och bom  i gråeloxerad aluminium. Masten, som är ledad i däck för att kunna fällas akterut är avsmalnande ovanför förstagsfästet. Bommen har invändigt monterat utväxlat (1:3) uthal med justering på bommens undersida. Anordning för revning storseglet. Stående rigg i syrafast wire med vantskruvar SB&BB, akterstag med flexibelt toppfäste, löpande rigg och trimningstaljor med utväxling 1:2 för storfall,fockfall. Kicktalja i försträckt tågvirke med utväxling 1:8.

Segel – standard

Som standard levereras segel utvecklade speciellt för MF-båten.  Storsegel i syntetisk segelduk 7,0 oz med 1 rev på 1,2 meters höjd ( minskar ytan med ca 4 kvm), fock i syntetisk segelduk 7,0 oz.

Segel – tillval

Vi tillhandahåller också specialdesignade racingsegel. Storsegel och fock i 6,5 oz tempererad duk. Spinnaker i två olika utförande, standardduk och tempererad duk, 0,75 oz.

MF-båtarna levereras nu med segel av eget märke: MF-segel. Segelmakarmärket, som sitter vid halshornet är MF-båtens klassmärke, ett litet f i en ring.

Vi har testat olika segel sedan förra sommaren och har nu kommit fram till en segeldesign som passar MF-båten perfekt. MF-seglen kan fås i två varianter: Standard och Racing.(mot pristillägg) Skillnaden är segeldukens hårdhet. Racingseglen tillverkas i en hård och mycket formstabil duk medan Standardseglen har en något mjukare, mer lätthanterlig segelduk som passar bra för nöjessegling. Båda varianterna har ett rev i storseglet. Focken kan också anpassas till rullfock. Spinnakern görs också i  Standard eller Racing ( mot pristillägg) och även här är det dukens hårdhet som skiljer. 9 kulörer med max 3 kulörer per kombination finns att välja mellan: vit, röd, mörkblå, ljusblå, grön, gul, rosa, silvergrå och svart.

Tillval, övrigt:

Anpassa båten efter egen smak och välj  till utrustning för dina specifika behov:

– Skrov mörkgrönt eller mörkblått  med vitt vattenlinjebälte

– Sittbrunnskapell, formsytt

– Storsegelkapell

– Kapell för rufföppningen, öppningsbart med dragkedja

– Fasta skott SB&BB i rufföppningen. Kan beställas tillsammans med låsbar delad löstagbar lucka som sätts i rufföppningens mitt. Luckan är av teak med övre del av plexiglas.


– Bord i teak,  löstagbart, att monteras på skotkonsolen

– Kojdynor  klädda med vattenavstötande kapellväv

– Spinnakerbom / spirbom, Seldén Mast, längd 2500 mm, inklusive monterade beslag för upphängning på storbommen

– Spinnakerutrustning, komplett monterad inklusive samtliga block, beslag, linor. ( se bilder under TRIMMA)

– Bottenbehandling  med beväxtningsförhindrande färg

– Landkapell

bild 4bild 1

– Transportvagga för vinteruppställning

ELEKTRISK UTOMBORDSMOTOR I RODRET

Det smartaste hjälpmotoralternativet – en elmotor placerad i roderbladet. Kablaget är draget inne i roderbladet och pådraget för motorns varvtal kan placeras på valfri plats i sittbrunnen. Laddningsutrustningen sitter under akterdäck. Batteriet, som sitter centralt över kölen laddas vid bryggan.  Ett skjutreglage är monterat på roderbladet. Med detta hindras propellern att rotera vid segling, vilket kan orsaka störande vibrationer.

– Beslag för bensindriven utombordsmotor, monterat.

Kontakta oss för priser.